Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Venkel heeft een lichte anijssmaak en daarom doet deze groente misschien wel een beetje aan drop denken. Op onze blog laten we je zien hoe je venkel heel makkelijk wast en snijdt. Je gaat deze groente garen, waardoor de smaak zachter wordt en heerlijk bij de kaassaus past.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2 takje(s)

Verse oregano

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Snijd de venkel klein.
1

Bereid de bouillon en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd het groene loof fijn en houd achter voor garnering. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

Voeg de bouillon toe.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op matig vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de helft van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog een keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.

3

Kook ondertussen de fusilli in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Voeg vervolgens de venkel en oregano toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en kook, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de belegen kaas toe.
5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Voeg de helft van de belegen kaas toe en breng de saus al roerende aan de kook. Voeg als laatste de fusilli toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het venkelloof en overige belegen kaas.