Eigenlijk past courgette wel bij bijna alles. Vaak wordt het verwerkt in een groenteratatouille, maar je kunt er ook heerlijke andere dingen mee doen. Deze week maak je zelf gevulde courgetterolletjes. Houd je courgette over? Kijk dan op ons blog voor inspirerende recepten; van chocoladecourgettetaart tot spaghetti van courgette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Knoflookteen
½
Courgette
⅕
Botersla
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
50 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde oregano
1.5 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
½
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd of pers de knoflook fijn. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in flinterdunne plakken (4 per persoon). Snijd de overige courgette in blokjes van 0,5 cm. Scheur de kropsla klein.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet afen laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en hak de walnoten fijn.
Maak ondertussen in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in de grill- of koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgetteplakken 2 minuten aan elke kant. Haal de courgette uit de pan en beleg elk plakje courgette met een beetje sla. Verdeel ⅓ van de grana padano en de helft van de dressing over de courgetterepen. Rol op en zet vast met een satéprikker.
Voeg de overige sla en de overige dressing toe aan een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de fusilli, walnoten, overige grana padano, oregano en kookroom toe en verhit 2 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de fusilli en courgetterolletjes over de borden. Serveer met de salade.