Miso is een Japanse smaakversterker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Paksoi
1.5 el
[Plantaardige] boter
300 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de amchoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de amchoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
Haal de pot met risotto van het vuur. Voeg de amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto op diepe borden en verdeel de misopaddenstoelen erover. Garneer met de gomasio.