Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
100 gram
Gesneden spitskool
100 gram
Broccoli
5 gram
Gemberpuree
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
2 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng water aan de kook in een andere pot met deksel voor de broccoli en spitskool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes.
Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pot met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui, broccoli en spitskool 6 - 8 minuten al roerend. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.