Garnalen met gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Dit gerecht is een feestje van verschillende smaken. Geroosterde pinda's hebben een zoet karakter dat goed past bij de garnalen. De dressing maak je zelf met ingrediënten die je veel terugziet in de Aziatische keuken, verse gember en limoen. De limoen zorgt niet alleen voor een frisse noot, het sap versterkt ook de smaken van de andere ingrediënten.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Soja
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

200 gram

Champignons

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1.25 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers11 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Kom
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan
Bord

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Koken en mengen
3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 1 1/2 tl van de gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.

Broccoli roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg er de broccoli op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.