Gebakken Udon noedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken Udon noedels met ham en ei

Gebakken Udon noedels met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Vis
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2777 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.2 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en bak 4 - 6 minuten al roerend op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 3 hamsneetjes per persoon in kleine stukjes en laat 1 hamsneetje per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een pan en bak 1 heel hamsneetje per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde pan.
Bami bakken
3
  • Voeg de verse Udon noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en bak 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bami over de borden.
  • Leg op elk bord bami 1 hamsneetje en 1 spiegelei.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.