topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi

Met bospaddestoelenpesto

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus maar wij gaan deze week voor een rijke bospaddenstoelenpesto. Samen met de courgette wordt het een echt smakenfestijn!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Selderij, Pinda's)

40 gram

Babyspinazie en radicchio

½ el

Gekleurde cherrytomaten

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3222 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Saladekom

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de courgette.
2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd ook de champignons in plakken.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur

4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de gnocchi toe.
5

Voeg de bospaddestoelenpesto en gnocchi toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en de witte wijnazijn.

Meng de sla met witte wijnazijn.
6

Meng ondertussen de babyspinazie-radicchiomelange (houd een handje apart per persoon) met de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout in een saladekom. Voeg het achtergehouden handje babyspinazie-radicchiomelange door de gnocchi.

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de salade.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de salade.