Gebakken patatjes met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken patatjes met spiegelei en kaas

Gebakken patatjes met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

¾ tl

Paprikapoeder

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2869 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten53.5 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels14.1 g
Eiwitten28.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pot met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan of grote pan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 3/4 tl gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

Kaas laten smelten
4

Voeg de ui, knoflook, wortel en champignons toe aan de sauteerpan of grote pan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten (zie Tip). 

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas sneller smelt.

Garnering snijden
5

Verhit 1/4 el boter per persoon in de pan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de patatjes en groenten over de borden. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.