Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Ei
75 gram
Jasmijnrijst
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
100 gram
Gesneden spitskool
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 gram
Sesamzaad
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Sojascheuten
½ stuk(s)
Knoflookteen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
Pers de knoflook of snijd fijn. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de zoet-pittige chilisaus.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de spitskool 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
Schep de rijst bij de spitskool in de pan. Voeg de knoflook toe. Bak de rijst 2 – 3 minuten. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de mayonaise, de sesam en de sojasaus.
Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omelet reepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en taugé over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.