Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing

Gebakken rijst met spitskool en soja-sesamdressing

met omelet, zoete-chilikomkommer en sojascheuten

Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Sojascheuten

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3716 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels6 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Kook 250 ml water per persoon in een pot met deksel en kook de rijst 12 – 15 minuten (zie Tip). Giet af indien nodig. Spreid de rijst uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Komkommer bereiden
2

Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de zoet-pikante chilisaus.

Spitskool en omelet bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak een omelet van de eieren. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Rijst bakken
4

Voeg de knoflook, Koreaanse kruiden en rijst toe aan de pan met spitskool en meng goed. Bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan bakken. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kom de mayonaise, het sesamzaad en de sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omeletreepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en sojascheuten over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing of serveer de dressing ernaast.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.