Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Tonijnsteak
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
1.5 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.
Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Bak 10 - 12 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Tonijnsteak is smaakvoller en malser als deze nog een beetje rauw is vanbinnen. Als je je tonijnsteak liever minder rauw hebt, bak deze dan nog 1 - 2 minuten langer per kant.
Serveer de tonijn met de patatjes, de groenten en de dillemayonaise.