Het vel van de zeebaars is heel lekker als je het knapperig bakt. Zorg er voor dat je het vel voor het bakken goed droog dept en wees niet bang om het vuur hoog te zetten. Bij de zeebaars serveer je parelcouscous met geroosterde tomaat en een heerlijke vinaigrette met olijven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2
Pruimtomaat
1
Gedroogde rozemarijn
½
Sjalot
½
Knoflookteen
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
¼
Citroen
15 gram
Leccino olijven
1
Zeebaarsfilet met huid
(Bevat Vis)
100 ml
Groentebouillon
1
Extra vierge olijfolie
½
Witte balsamicoazijn
¼
Honing
Peper en zout
1
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml extra water toe. Snijd de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de tomaat met de gedroogde rozemarijn en ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pan met deksel, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna met een vork de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de leccino olijven in de lengte doormidden.
Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en de honing met per persoon ¾ tl citroensap en een ½ tl citroenrasp . Voeg de olijven toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de vinaigrette en de geroosterde pruimtomaat, inclusief vocht, toe aan de parelcouscous en meng goed.
Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Druk de zeebaars af en toe met een spatel tegen de bodem van de koekenpan. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel met de overige olijvenvinaigrette en leg de zeebaarsfilet er met het vel naar boven op.