Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

met komkommer-appelsalade

De rosevalaardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Bearnaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

250 gram

Rosevalaardappelen

½ stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse dragon en bieslook

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4561 kJ
Energie (kcal)1090 kcal
Vetten64.7 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers19 g
Vezels14.1 g
Eiwitten42.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Citroenrasp
Saladekom
Steelpan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met de olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en rooster 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Om tijd te besparen met de afwas kun je er ook voor kiezen om de aardappelen direct in de ovenschaal te mengen. 

Citroen bereiden
2

Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit in een saladekom.

Saus maken
3

Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de bearnaisesaus, citroenrasp, room en de helft van de mosterd toe en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Gratin maken
4

Snijd de bieslook en dragon fijn. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de vis op de aardappelen en schenk de romige saus eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas, de panko en de helft van de verse kruiden. Bak de gratin 10 - 12 minuten in de oven.

Salade maken
5

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de sla grof en snijd de komkommer in blokjes. Meng in de saladekom het citroensap, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, appel en komkommer toe en meng met de dressing. 

Serveren
6

Serveer de salade met de gratin. Garneer met de walnoten en de overige verse kruiden. Serveer met de citroenpartjes. 

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.