Gehaktballen met kool en room-dillesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehakballetjes op Scandinavische wijze!

Bestrooi de roomsaus met zout en peper. Doe eerst een beetje zout en peper op je hand en voeg met 2 vingers een klein beetje zout en peper toe. Proef de saus (let op: laat even afkoelen) en bepaal of er nog meer zout of peper nodig is.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

3

Gekruide rundergehaktballetjes

½

Ui

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Witte kool

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)0 kcal
Vetten0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Instructies

Kook de aardappelen gaar.
1

Bereid de bouillon. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of hak de dille fijn.

Voeg de dille toe.
4

Fruit de ui in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg 75 ml bouillon per persoon en de kookroom toe en kook, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de gehaktballetjes toe. Voeg de dille, peper en zout in de laatste minuut toe aan de roomsaus met gehaktballetjes.

Roerbak de witte en groene kool.
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan met deksel en roerbak de witte en groene kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml bouillon per persoon, peper en zout toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten.

Garneer met de overige dille.
6

Verdeel de gehaktballetjes, kool en aardappelen over de borden. Serveer met de roomsaus en garneer met de overige dille.