Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en sojascheuten

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Lente-ui

25 gram

Sojascheuten

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

150 gram

Sperziebonen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2684 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30.5 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels en sperziebonen koken
2
  • Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pot met deksel.
  • Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden.
  • Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de sojascheuten en het groene gedeelte van de lente-ui.