De combinatie van zachte geitenkaas en krokant gebakken spek maakt deze luxe salade een restaurantwaardig gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
20 gram
Pesto genovese
2 plak(ken)
Ontbijtspek
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie
1 stuk(s)
Gerijpte geitenkaas
20 gram
Gedroogde vijgenstukjes
5 gram
Vers basilicum
1 el
[Plantaardige] boter
½ tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de rode ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.
Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven. Voeg de geitenkaas in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat en bak mee met het ontbijtspek.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de broodblokjes krokant. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde rode ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 geitenkaasschijf per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.