Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
2 el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de Turkse groene peper en rode puntpaprika op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met zout (zie Tip). Zet in de oven en bak 10 - 15 minuten, of tot de groenten donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene peper en rode puntpaprika op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes reduceren tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet in 5 - 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel de Turkse groene peper, de rode puntpaprika en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatjes, de pikante tomatensaus en 1 flinke lepel aioli (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aioli en de helft van de patatjes. De overige aioli en patatjes kun je de volgende dag in een maaltijdsalade verwerken.