Geitenkaasrisotto met truffelolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaasrisotto met truffelolie

Geitenkaasrisotto met truffelolie

met pecorino, bieslook en champignons

Deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina- en Peranzana-olijven. Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten19.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Champignons bakken
2
  • Herhaal dit met de overige bouillon. Voeg de overige bouillon in 2 keer toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. 
  • Voeg extra water toe en kook langer als je de risotto zachter wilt.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de geitenkaas.
  • Roer de Italiaanse kruiden, de helft van de geitenkaas en de helft van de bieslook door de risotto. Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de champignons erbovenop.
  • Besprenkel met de truffelolie. Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas.
  • Garneer met de overige bieslook.