Speciaal ingrediënt in je box! Onze gerijpte geitenkaas is heerlijk romig en vol van smaak. Door de kaas te verwarmen versterken we dit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Gerijpte geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Gedroogde vijgenstukjes
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1 el
[Plantaardige] boter
½ tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Meng in een ovenschaal de kerstomaten met de knoflook, de helft van de olijfolie, peper en zout. Rooster de kerstomaten 10 - 12 minuten in de oven.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el boter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met de suiker en de zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren.
Meng in een kleine kom de groene pesto met de extra vierge olijfolie. Haal de ontbijtspeksneetjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek 7 minuten in de oven. Leg de geitenkaas naast het ontbijtspek en bak samen nog 5 minuten.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelmatig vuur en bak de broodblokjes in 5 minuten krokant en goudbruin. Pas op dat de croutons niet verbranden.
Haal de kerstomaten uit de ovenschaal en voeg ze toe aan een saladekom. Meng de kerstomaten met de sla en de pestodressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg de geitenkaas in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.