Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gekonfijte eendenpoot
5 gram
Sesamzaad
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ bosje(s)
Radijs
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Handsinaasappel
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Rode peper
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ el
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte eendenpoot in met de ketjap. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in kwartjes (zie TIP).
Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Bak de eendenpoot 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon; 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijzen en komkommer met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep regelmatig om.
Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.
Snijd de koriander, munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de rode peper door de zoetzuur salade.
Meng vlak voor het serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.
Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en eendenpoot op de salade (zie TIP).
Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte eendenpoot? Meng dit dan door de rijst.