Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi, zure komkommer en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi, zure komkommer en pinda's

Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi, zure komkommer en pinda's

Avec du concombre acide et des cacahuètes

Bij deze heerlijke nasi maak je een zure komkommersalade. De komkommer smaakt nog frisser door de witte wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de gekruide biefstukreepjes en zoute pinda's.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Paksoi

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de basmatirijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie tip).

Groenten snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne plakken en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de gezouten pinda’s fijn.

Komkommer aanmaken
3

Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.

Groente wokken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de basmatirijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Garneer met de overige pinda's en serveer met de zure komkommer.