Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
75 gram
Sperziebonen
85 gram
Witte langgraanrijst
⅔ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.
Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de champignons, slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog, afgedekt, 6 - 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken (zie Tip).
Tip: Let op: laat de saus niet te lang inkoken, dan houd je nog genoeg saus over en blijft de kip lekker mals.
Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.