Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

⅔ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3714 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers3 g
Vezels5.2 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Rijst en sperziebonen koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Kipfilet bakken
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
5

Voeg de champignons, slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog, afgedekt, 6 - 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken (zie Tip).

Tip: Let op: laat de saus niet te lang inkoken, dan houd je nog genoeg saus over en blijft de kip lekker mals.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.