De gele currypasta heeft een kruidige smaak door het gebruik van kokos, gember, amandelen, knoflook, koriander, kaneel én kurkuma. Op ons blog vind je een uitgebreid artikel over deze kruidige specerij. De Hollandse bloemkool zorgt, samen met de venkel, voor een verrassende curry.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
150 gram
Bloemkool
½
Venkel
¼
Rode peper
110 gram
Kippendijfilet
50 gram
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
100 ml
Kokosmelk
½ pak(ken)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst. Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 15 - 20 minuten droog. Voeg als de rijst is drooggekookt, maar nog niet helemaal gaar is, een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.
Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kippendijfilet toe en bak 4 minuten. Voeg de 2 bloemkool en venkel toe en bak nog 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak nog 30 seconden.
Voeg de kokosmelk (zie tip) en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de borden.