Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat

Wist je dat je krieltjes best mét schil eet? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

125 gram

Groene asperges

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Tomaat

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2869 kJ
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten41.8 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels8 g
Eiwitten37.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Kipfilet bakken
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verwarmen
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in sneetjes en leg de sneetjes schuin over de asperges.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!