Gemarineerde kipfilet met ovenkrieltjes, een salade van warme groenten en verse dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipfilet met ovenkrieltjes, een salade van warme groenten en verse dille

Gemarineerde kipfilet met ovenkrieltjes, een salade van warme groenten en verse dille

Avec une salade de légumes chauds et de l’aneth frais

De knapperige ovenaardappeltjes en malse kipfilet in dit gerecht passen uitstekend bij de milde, lichtzoete kruiden waarmee je de salade van paprika en broccoli op smaak brengt. Broccoli bevat veel vitamine C en vezels, waardoor dit een hele gezonde maaltijd is.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

150 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

½ tl

Gedroogde oregano

40 gram

Veldsla

4 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2431 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Wok met deksel

Instructies

Krieltjes voorbereiden
1

Kook 400 ml per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes (zie tip), snijd ze in de lengte doormidden en snijd eventuele grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Krieltjes in de oven
2

Meng de krieltjes met de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven, of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn. Schep de krieltjes halverwege om. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de rode paprika in blokjes.

Kipfilet bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur in 2 – 3 minuten aan beide kanten aan. Verlaag het vuur naar middelhoog en bak de kipfilets nog 10 – 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten in de wok of hapjespan en bak nog 2 minuten, zonder deksel. Schep daarna in een saladekom.

Salade mengen
5

Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn (zie tip). Meng vlak voor het opdienen de veldsla en de helft van de dille met de gebakken groenten in de saladekom en breng verder op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de kipfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de overige dille.