Je paneert de kabeljauw met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Basmatirijst
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
⅔ stuk(s)
Wortel
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
1.5 tl
Paprikapoeder
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Bloem
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Sambal
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes, de puntpaprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Haal vervolgens de pot van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis met keukenpapier droog. Pak 3 diepe borden. Voeg het paprikapoeder en 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem en 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in het derde diepe bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.
Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de vis op de rijst. Garneer met de furikake.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.