Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, gebakken broccoli, wortel en sojamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Jasmijnrijst

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3817 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten44.8 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten83.2 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.7 g
Eiwitten40.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Steelpan met deksel
Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst en een ruime pot met deksel voor de groenten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Kook de broccoli en wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet af indien nodig en laat uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de reepjes met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendijreepjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak in 10 - 12 minuten in de oven gaar. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten bakken
5

Verwarm de pan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en bak in 4 - 5 minuten al roerend gaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 tl honing (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.