De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipfilethaasjes
250 gram
Rosevalaardappelen
165 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ tl
Gemalen korianderzaad
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
10 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
2 el
Olijfolie
¼ tl
Sambal
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.
Pak 2 diepe borden. Voeg een snuif zout en 1 el olijfolie per persoon toe aan een van de borden. Meng in het tweede bord de sesamzaadjes en de Koreaanse kruiden met de panko. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Maak de pan schoon en verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en bak 3 - 5 minuten al roerend.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.