In dit recept poffen we de aubergine. Dat duurt even maar betaalt zich dubbel en dwars terug in smaak. De oven doet in dit recept het meeste werk, want ook de kip gaat de oven in. Ondertussen kun jij de aardappeltjes bakken en de labne op smaak brengen. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Turkse groene peper
¼ stuk(s)
Citroen
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
40 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
¾ el
Olijfolie
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet per persoon 1 stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met een beetje olijfolie. Halveer de aubergine en leg elke helft met de snijkant naar beneden op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
Verdeel de gemarineerde kipdrumsticks over de linkerkant van een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergine op de rechterhelft van dezelfde bakplaat. Bak de kipdrumsticks en de aubergine 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze bruin en gaar zijn t. Draai de kipdrumsticks halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten tt. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de aardappelen toe aan de hapjespan en bak ze 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan. Schep regelmatig om. Meng 4 minuten voor het einde van de baktijd de gefruite ui en knoflook door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in kleine blokjes.
Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng in een kleine kom ¼ tl van de citroenrasp per persoon en de helft van het basilicum met de labne en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepofte aubergine over de borden. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er komt hete stoom uit! Garneer de aubergine met de helft van de labne, bestrooi met het overige basilicum en leg er de kipdrumsticks bij. Serveer met de aardappelen, de overige labne en de partjes citroen. Bestrooi de aardappelen met de Turkse peper.