Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

met een komkommer-koolsla met munt en pecannoten

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse munt en bieslook

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

50 gram

Biologische zure room

10 gram

Pecannoten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2849 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers31 g
Vezels10.6 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kom
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 210°C. Épluchez ou lavez la patate douce et taillez-la en dés. Préparez une feuille d’aluminium de 30 cm sur 30 par personne. Disposez-y les morceaux de patate douce, arrosez-les avec 1/2 cs d’huile d’olive par personne, puis salez et poivrez. Refermez bien l’aluminium, disposez les papillotes sur la plaque de cuisson et enfournez-les 25 à 35 minutes, ou jusqu’à ce que les patates douces soient cuites.

Tip: Controleer na 20 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.

Préparer la garniture
2

Égouttez le thon. Coupez la pomme en petits morceaux, puis ciselez la ciboulette et l’échalote.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Préparer la garniture au thon
3

Dans le saladier, mélangez 1/2 cc de moutarde et 1/2 cc de miel par personne. Ajoutez ensuite l’échalote, la crème aigre, le thon, la pomme et 2/3 de la ciboulette. Salez et poivrez, puis réservez.

Tip: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Préparer la salade
4

Coupez le concombre en petits morceaux. Hachez grossièrement les noix de pécan. Taillez les feuilles de menthe en lanières. Dans le saladier, mélangez 1/2 cs de vinaigre de vin blanc et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra par personne. Ajoutez le concombre, les noix de pécan, la menthe et le mélange chou-carotte au saladier. Mélangez bien le tout, puis salez et poivrez.

Apprêter la patate douce
5

Lorsque la patate douce est cuite, sortez les papillotes du four. Ouvrez-les et disposez les dés de patate douce sur l’assiette. Disposez la salade de thon sur la patate douce.

Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.

Servir
6

Servez une papillote de patate douce rôtie à la salade de ton sur chaque assiette. Garnissez le plat avec le reste de la ciboulette. Présentez la salade de concombre et de chou en accompagnement.