Deze keer is er gekozen voor forel die boven een open eikenhout-vuur ambachtelijk is gerookt, waarbij de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak behoudt. Heerlijk in combinatie met prinses-senboontjes, zo worden sperziebonen ook wel eens genoemd. Dat is nog eens vorstelijk dineren!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
150 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Tomaat
70 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
1 el
Tuinkers
1.5 el
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Witte balsamicoazijn
1.5 tl
Honing
1.5 stuk(s)
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzieboon in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de ge-rookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.
Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.
Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.