Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas

Gerookte-paprikarisotto met honinggeitenkaas

met walnoot en tomaat-basilicumsalsa

Receptontwikkelaar Chiara: "Voor risotto mag je mij altijd wakker maken! Een goede risotto is smeuïg met een 'al dente' rijstkorrel. Deze vegetarische versie is hoog op smaak dankzij de ovengeroosterde paprika's, het gerookt paprikapoeder en de verse geitenkaas."

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels11.9 g
Eiwitten20.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Hoge kom
Staafmixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in grove stukken. Verdeel de puntpaprika en de helft van de knoflook over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en meng goed. Breng flink op smaak met zout.
  • Bak de puntpaprika en de knoflook 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schep halverwege om.
  • Snipper de ui. Pers de overige knoflook of snijd fijn.
Risotto maken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot op laag vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
Geitenkaas bakken
3
  • Pel de geroosterde knoflook en voeg toe aan een hoge kom. Voeg de geroosterde paprika, Grana Padano, een snuifje gerookt paprikapoeder en de overige olijfolie toe.
  • Blend met een staafmixer tot een dikke pasta. Roer de pasta door de risotto.
  • Leg de geitenkaas op dezelfde bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de honing en de walnootstukjes over de geitenkaas. Bak 5 - 10 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Snijd de tomaat in blokjes. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd grof. Meng in een kom de tomaat met een scheutje extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de risotto over diepe borden en leg de gegratineerde geitenkaas met walnootstukjes erbovenop.
  • Garneer met het overige basilicum. Serveer met de tomaat-basilicumsalsa.