Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Jasmijnrijst
90 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
65 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Appel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
2 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gele currypoeder, peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Houd 25 ml kokosmelk per persoon apart voor de saus en breng de overige kokosmelk met per persoon: 225 ml water en 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pot met deksel. Verlaag het vuur tot middellaag, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl bloem per persoon toe en bak nog 1 minuut. Voeg de opzij gehouden kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Meng goed, breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine pan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.