Geroosterde miso-aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde miso-aubergine

Geroosterde miso-aubergine

2 - 4 porties | met bosui en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Aubergine

25 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

1 bosje(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1066 kJ
Energie (kcal)255 kcal
Vetten13.3 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten20.2 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels8.6 g
Eiwitten9.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kleine kom

Instructies

1
  • Halveer de aubergine in de lengte. 
  • Kerf met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees. 
  • Meng in een kleine kom de miso, Koreaanse kruiden, wittewijnazijn, honing, sojasaus en zonnebloemolie. 
2
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Leg de aubergine op de schil op de barbecue. Besprenkel met wat van de misodressing.
  • Grill de aubergine 30 - 35 minuten. 
  • Besprenkel de aubergine elke 10 minuten wat van misodressing. 

Tip: Je kunt de aubergine ook in de oven op 200 graden roosteren. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Strooi in de laatste minuut van de baktijd het sesamzaad over de aubergine.
4
  • Leg de gegrilde aubergine op een serveerschaal. 
  • Garneer met de bosui en de furikake.