Gevulde kipfilet in ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met romige risotto en geroosterde courgette

Hazelnoten bevatten veel vitaminen, waaronder vitaminen B en een grote hoeveelheid vitamine E. Hazelnoten zijn dus erg gezonde noten!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 plak(ken)

Ontbijtspek

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3718 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten71.6 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels10 g
Eiwitten49.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd daarna de kwarten doormidden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij tot stap 4.

Kipfilet voorbereiden
2

Ris de blaadjes van de oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de roomkaas en oregano. Breng op smaak met peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in een pot met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en de overige knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Courgette roosteren
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen. Rooster ondertussen de courgette 16 - 18 minuten in de oven.

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pot, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pot.

Kip bakken
5

Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 8 minuten, of tot de kip gaar is. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een tweede pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.

Serveren
6

Rasp de Parmigiano Reggiano. Roer de helft van de Parmigiano Reggiano door de risotto en breng op smaak met peper. Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Besprenkel de risotto met de olijfolie met citroen en strooi de overige Parmigiano Reggiano eroverheen. Garneer met de hazelnoten.