Je serveert vanavond een restaurantwaardige maaltijd. De kipfilet gevuld met spinazie en geitenkaas zal bij iedereen in de smaak vallen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
20 gram
Pesto genovese
50 gram
Spinazie
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kipfilet
100 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Courgette
10 gram
Hazelnoten
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Vinaigrette met kruiden
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de rest van de groene pesto toe. Roer goed door.
Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Snijd de citroen in parten en hak de hazelnoten grof (zie Tip).
Tip: Heb je extra tijd? Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Daar krijgen ze een extra intense smaak van.
Meng in een saladekom een half zakje vinaigrette per persoon met de courgettelinten, sperziebonen en de rest van de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in stukken en serveer ernaast. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.