Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Groene paprika
40 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 pak(ken)
Rode kidneybonen
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen 250 ml water persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de groene paprika, zodra de oven warm is, met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven of tot hij lichtbruin kleurt.
Kook ondertussen de basmatirijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruid half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.
Voeg de tomaat, rode paprika, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat kidneybonen ... zie fun fact
Verdeel de rijst over de borden en leg daar de groene paprika's naast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.
Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 200% van de ADH vitamine C en de helft van de ADH vezels bevat? Goed voor de weerstand en de darmen dus!