Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

met feta, knoflookmayonaise en gemengde salade

Kikkererwten en champignons zijn uitstekende vleesvervangers. Ze zorgen samen voor voldoende eiwitten en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Kikkererwten

125 gram

Champignons

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3533 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers5 g
Vezels13.7 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Sieb
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  • Snijd de champignons in plakjes.

Tip: Dit gerecht bevat 1/3 van de ADH vezels. Die houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingstoffen goed kunt opnemen. De voornaamste bronnen in dit gerecht zijn de kikkererwten.

Champignons bakken
2
  • Verhit het komijnzaad en paprikapoeder in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en bak de champignons en de helft van de knoflook 6 - 8 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten 100 ml water per persoon en de kikkererwten toe.
  • Verwarm alle platbroden tegelijk in een hapjespan met deksel zonder olie, 2 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Verwarm de platbroden dan in delen of in de oven: pak ze in in aluminiumfolie en bak 4 - 6 minuten op 180 graden.

Salade maken
3
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Voeg de slamix en tomaat toe en meng goed.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook.
Serveren
4
  • Vul 2 platbroden per persoon met de kikkererwten en champignons.
  • Schep er een lepel knoflookmayonaise bij en wat van de salade.
  • Verkruimel de feta erboven en rol de platbroden op.