Gevulde portobello met feta en warme salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde aardappel en zoete aardappel, paprika en groene linzen

De portobello is echt een superfood, zowel in voedingswaarden als in formaat. De perfecte bron van vitamine B in deze warme salade!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

150 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Portobello

30 gram

Snijbiet en veldsla

150 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.7 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droogkoken.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Aardappelblokjes bakken
2

Weeg ondertussen de aardappel en zoete aardappel af. Schil en snijd de aardappel en zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Meng deze in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappel en zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Portobello bereiden
3

Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta (zie Tip) en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de aardappel en zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.

Salade mengen
5

Meng de rode ui, paprika, aardappel, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.

Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!