Dit is een mooi zomers gerecht met een gevulde portobello en een lauwwarme salade, die fris blijft door citroensap en basilicum. Als kers op de taart serveer je er smaakvolle gekarameliseerde rode uien bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Groene linzen
200 gram
Krieltjes
1 gram
Portobello
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
50 gram
Peultjes
¼ stuk(s)
Citroen
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ el
Olijfolie
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden, snijd eventuele grote in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven, maar zorg dat er nog ruimte is voor een bakplaat met portobello. Bak de krieltjes in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.
Breng ondertussen de portobello op smaak met peper en zout en vul daarna met de geitenkaas. Leg de portobello op een bakplaat met bakpapier. Zet de portobello bij de krieltjes in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Zodra de uien donkerder beginnen te worden, voeg je de boter toe (dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten, zie tip). Verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 – 4 minuten zacht, roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.
Bak ondertussen de peultjes met de rest van de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten gaar. Pers de citroen uit en snijd de blaadjes en de takjes van het basilicum fijn.
Meng de peultjes, linzen en de krieltjes in de ovenschaal. Schenk het citroensap erover en breng op smaak met peper en zout. Serveer de lauwwarme salade met de geitenkaasportobello en de gekarameliseerde rode uien en garneer de salade met basilicum.