Gevulde portobello met witte kaas en warme salade
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Gevulde portobello met witte kaas en warme salade

Gevulde portobello met witte kaas en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

250 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Portobello

30 gram

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)637 kcal
Energie (kJ)2665 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.8 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Cuire les lentilles
1

Préchauffez le four à 200°C. Dans la casserole, mélangez les lentilles vertes à 200 ml d’eau par personne ainsi qu’une pincée de sel. Portez à ébullition à couvert et laissez cuire à feu doux 25 à 30 minutes. Égouttez. Ajoutez éventuellement plus d'eau si les lentilles cuisent trop vite.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Enfourner la patate douce
2

Entre temps, pesez et épluchez la patate douce. Détaillez-la en dés de 1 x 1 cm. Dans le bol, mélangez-les avec, par personne : 1 cc de thym et 1 cs d’huile d’olive. Disposez-les sur un moitié de la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Salez et poivrez et enfournez la patate douce 20 à 25 minutes. Retournez à mi-cuisson.

Préparer les portobellos
3

Pendant ce temps, émincez grossièrement l’oignon rouge. Coupez le poivron en petits morceaux. Émiettez le fromage grec (voir conseil) et utilisez-en une partie pour en farcir le portobello. Disposez l’oignon rouge, le poivron et le portobello à côté de la patate douce sur la plaque de cuisson. Arrosez du reste d’huile d’olive et saupoudrez de sel et de poivre. Enfournez-les dans les 10 à 15 dernières minutes de cuisson de la patate douce.

Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de witte kaas dan met een vork in een kom.

Préparer la salade
4

Pendant ce temps, mélangez les bettes et la mâche au vinaigre noir balsamique dans le saladier.

Mélanger la salade
5

Dans le saladier, mélangez l'oignon rouge, le poivron, la patate douce et les lentilles à la salade. Salez et poivrez. Ajoutez de l'huile d'olive vierge extra à votre goût.

Servir
6

Servez la salade sur les assiettes, disposez le portobello par-dessus et garnissez du reste de fromage grec.

Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!