Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade

.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

25 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Varkensfilet

25 gram

Doperwten

50 gram

Peultjes

6 gram

Geraspte pecorino DOP

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1080 kcal
Energie (kJ)4517 kJ
Vetten64 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.8 g
Eiwitten51 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.

Tip: De champignons worden straks gemengd met roomkaas voor de vulling van het varkensvlees. Ze mogen dus goed fijngesneden worden.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.

Snijden
3

Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.

Bakken in de oven
4

Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak en rol deze vervolgens weer op als een rollade. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en bak 14 - 18 minuten mee in de oven met de krieltjes.

Groente bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.

Serveren
6

Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.

Tip: Venkelloof geeft een frisse, anijs-achtige smaak aan de mayonaise. Zit er geen loof aan jouw venkel? Voeg dan een beetje van de bladpeterselie of een tl mosterd toe.