Gevulde varkenshaas met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkenshaas met mozzarella

Gevulde varkenshaas met mozzarella

met spaghetti in tomaten-roomsaus

Al dente tip! Kook voldoende water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ stuk(s)

Courgette

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3563 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels6.9 g
Eiwitten49.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Cocktailprikkers
Keukenpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Pan
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd 2 tomatenplakjes per persoon, houd apart en snijd de overige tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm.

Varkenshaas voorbereiden
2

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden zodat je het kunt openvouwen. Breng goed op smaak met peper en zout aan de buiten- en binnenkant. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellaplakjes en 2 tomatenplakjes. Besprenkel de tomaat en mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de knoflook met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 Italiaanse kruiden. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer de kruidenolijfolie eroverheen. Bak de varkenshaas 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Varkenshaas mag nog rosé zijn. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan wat langer in de oven.

Pasta koken
4

Breng ruim water met een snuif zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen in de pan.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en stoof het geheel nog 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur, voeg de roomkaas en 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.

Serveren
6

Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbij. Besprenkel het geheel met de basilicumcrème en de overige mozzarella.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt om balans te geven aan je maaltijd.