Al dente tip! Kook voldoende water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
¼ stuk(s)
Courgette
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd 2 tomatenschijfjes per persoon en houd apart. Snijd de overige tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in sneetjes van 1 cm.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden zodat je de varkenshaas kunt openvouwen. Breng de binnen- en buitenkant goed op smaak met peper en zout. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellasneetjes en 2 tomatenschijfjes. Besprenkel de tomaat en mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer de kruidenolie eroverheen. Bak de varkenshaas 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Varkenshaas mag nog rosé zijn. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan wat langer in de oven.
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pot.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en stoof het geheel nog 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur, voeg de roomkaas en 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.
Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbij. Besprenkel het geheel met de basilicumcrème en de overige mozzarella.
Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt om balans te geven aan je maaltijd.