Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Labels:
Snelle bereiding
Allergenen:
Tarwe
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

150 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Sambal

1 el

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2624 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels5.7 g
Eiwitten28.9 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommer met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik zoutarme bouillon.

Bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten al roerend.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de groentemix toe aan de wok en bak 4 - 6 minuten al roerend mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie, en per persoon: 1/2 el ketjap, 1 el water en 1/2 tl sambal toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.