Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Allergenen:
Tarwe
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

150 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm Kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Sambal

1 el

Water voor saus

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2681 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Zeef
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommer met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten al roerend.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok en bak 4 - 6 minuten al roerend mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en per persoon: 1/2 el ketjap, 1 el water en 1/2 tl sambal toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.