Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Allergenen:
Tarwe
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm Kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Sambal

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2647 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten63.3 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip).
  • Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.

Roerbakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de Chinese groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie, sambal en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.