Gigli met misochampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met misochampignons

Gigli met misochampignons

met Grana Padano, spinazie en gomasio

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

20 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

125 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2677 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten25.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. 
  • Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak al roerend 1 - 2 minuten mee.
  • Voeg de culinaire room en miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe en verhit 1 - 2 minuten.
Afmaken
3
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en kook 2 - 3 minuten verder, of tot de spinazie geslonken is.
  • Schep de pasta in de pot en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de Grana Padano met de gomasio-tuinkruidenmix.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de Grana Padano-gomasiomengeling.