De Vegetarische Slager is jarig én het is Nationale Week Zonder Vlees - dubbel feest! Dit vieren we de hele maand oktober niet alleen met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft, maar ook met een vegalekkere winactie. Zet bijvoorbeeld deze gigli met vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box, en word een echt Feestvarcken met de plezante limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
5 stuk(s)
Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager
(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
40 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng in een ruime pot met deksel water aan de kook voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in schijfjes.
Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af, maar bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta afgedekt warm in de pot.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot de ui zacht is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en bak de vegan gehaktballetjes in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1 el water per persoon toe aan de pan en laat de vegan gehaktballetjes het water opnemen. Zet het vuur uit en houd de balletjes afgedekt warm in de pan.
Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en kook 2 - 3 minuten mee. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Serveer de vegan balletjes erbovenop en garneer met de geraspte kaas. Besprenkel met de basilicumcrème.