Kabeljauw met rijstnoedels à la Cha Ca La Vong
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met rijstnoedels à la Cha Ca La Vong

Kabeljauw met rijstnoedels à la Cha Ca La Vong

Vietnamese klassieker met nước chấm, broccolini en pinda's

Cha Ca La Vong is een Vietnamees gerecht dat traditioneel wordt gemaakt met in kurkuma gemarineerde vis en vermicellinoedels. In deze versie combineer je kabeljauw met rijstnoedels, waardoor het dicht bij het originele recept blijft en er toch een frisse draai aan wordt gegeven.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paksoi

½ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

50 gram

Broccolini

50 gram

Brede rijstnoedels

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2173 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten14.5 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels5.3 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Wok of hapjespan
Grote pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de gele currykruiden, de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de suiker. Voeg 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) per persoon toe en roer goed door. Voeg de vis toe aan de kom en zorg dat de vis volledig bedekt is in de marinade. Laat de vis marineren in de kom tot later gebruik.

Groenten snijden
2

Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Halveer de broccolini in de lengte. Snijd eventuele dikke broccolinistronken in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.

Vis bakken
3

Breng een pot met water aan de kook voor de noedels. Snijd de dille fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.  Bak de vis 1 - 2 minuten aan een kant, draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Voeg de dille toe en bak nog 1 minuut. Haal de vis uit de pan en bewaar apart.

Noedels koken
4

Bak de broccolini, de steelaanzet van de paksoi en het witte gedeelte van de lente-ui 6 - 8 minuten in dezelfde pan van de vis op middelhoog vuur. Voeg het groene gedeelte van de lente-ui toe samen met de bladeren van de paksoi en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de noedels 6 - 7 minuten. Giet af en spoel de noedels af onder koud water.

Saus maken
5

Snijd de limoen in 6 partjes. Voeg aan een kleine kom de overige mix van verse gember, knoflook en rode peper toe samen met de overige suiker, de overige vissaus, het water en 1 limoenpartje per persoon. Leg de noedels terug in de pan en voeg de helft van de nước chấm saus toe. Meng goed door.

Serveren
6

Snijd de koriander fijn. Serveer de noedels over diepe borden. Verdeel de groenten samen met de vis over de noedels. Garneer met de pinda's en koriander. Serveer de overige nước chấm saus en limoenpartjes ernaast.