Cha Ca La Vong is een Vietnamees gerecht dat traditioneel wordt gemaakt met in kurkuma gemarineerde vis en vermicellinoedels. In deze versie combineer je kabeljauw met rijstnoedels, waardoor het dicht bij het originele recept blijft en er toch een frisse draai aan wordt gegeven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Paksoi
½ bosje(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
50 gram
Broccolini
50 gram
Brede rijstnoedels
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
2 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
1 el
Water voor saus
Meng in een kom de gele currykruiden, de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de suiker. Voeg 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) per persoon toe en roer goed door. Voeg de vis toe aan de kom en zorg dat de vis volledig bedekt is in de marinade. Laat de vis marineren in de kom tot later gebruik.
Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Halveer de broccolini in de lengte. Snijd eventuele dikke broccolinistronken in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Breng een pot met water aan de kook voor de noedels. Snijd de dille fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten aan een kant, draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Voeg de dille toe en bak nog 1 minuut. Haal de vis uit de pan en bewaar apart.
Bak de broccolini, de steelaanzet van de paksoi en het witte gedeelte van de lente-ui 6 - 8 minuten in dezelfde pan van de vis op middelhoog vuur. Voeg het groene gedeelte van de lente-ui toe samen met de bladeren van de paksoi en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de noedels 6 - 7 minuten. Giet af en spoel de noedels af onder koud water.
Snijd de limoen in 6 partjes. Voeg aan een kleine kom de overige mix van verse gember, knoflook en rode peper toe samen met de overige suiker, de overige vissaus, het water en 1 limoenpartje per persoon. Leg de noedels terug in de pan en voeg de helft van de nước chấm saus toe. Meng goed door.
Snijd de koriander fijn. Serveer de noedels over diepe borden. Verdeel de groenten samen met de vis over de noedels. Garneer met de pinda's en koriander. Serveer de overige nước chấm saus en limoenpartjes ernaast.